Start eerste Bodewes Trader & oplevering TX-65

31 augustus, 2018: In het Groningse Hoogezand is een team van Piet Brouwer elektrotechniek voortvarend gestart met de werkzaamheden aan boord van het eerste van vier Bodewes Trader schepen. Scheepswerf Royal Bodewes heeft Piet Brouwer elektrotechniek de opdracht gegeven voor het leveren van de complete elektrische installaties aan boord van vier schepen van het type Bodewes Trader, “Dry Cargo” (Droge Lading). De schepen variëren in lengte van 80 tot 100 meter en hebben een DWT van rond de 5.000 ton. De oplevering van de eerste Bodewes Trader staat komend najaar gepland.

Piet Brouwer elektrotechniek levert op deze schepen het complete elektrische pakket, inclusief engineering, schakelborden en stuurhuis lessenaars. Ook levert Piet Brouwer de as generatoren, bowthruster drives, bow thruster motoren en branddetectie systemen. Zusterbedrijf Marble Automation levert het alarmsysteem en monitoring systeem.

TX-65

Na een voorspoedige bouw en een succesvolle proefvaart is de TX-65 ‘Bona Fide’ begin augustus in de vaart gekomen. Piet Brouwer elektrotechniek is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp, levering en installatie van de complete elektrische installatie, waarbij betrouwbaarheid, veiligheid en eenvoud voorop zijn gesteld. Zusterbedrijf Marble Automation leverde het alarmsysteem en monitoring systeem. De garnalenkotter is gebouwd door VCU/TCD uit Urk en is bijzonder omdat het sinds jaren de eerste volledig nieuw op Urk gebouwde kotter is. Kijk hier naar varende beelden van de TX-65.