Piet Brouwer Elektrotechniek opnieuw aan de slag voor Nauplius Workboats

Goed nieuws uit het hoge noorden! Piet Brouwer Elektrotechniek gaat namelijk opnieuw aan de slag voor Nauplius Workboats in Groningen. Het nieuwe project bestaat uit de elektrische installatie van twee gloednieuwe 27m aquaculture service schepen en start in het voorjaar van 2022. Een mooie nieuwe uitdaging na de succesvolle oplevering van de UV Camilla Eslea in 2021.

Primeur in Schotland

Nauplius Workboats bouwt de nieuwe schepen voor het Schotse bedrijf Inverlussa. De twee moderne, duurzame en comfortabele schepen zijn ontworpen door Argos Engineering en beschikken over een ruim dek. Net als de vorig jaar opgeleverde UV Camilla Eslea behoren deze schepen tot de eerste service schepen in Schotland die gebruik maken van elektrisch aangedreven Azimuth thrusters. Met deze innovatieve techniek kan een schip het volle vermogen in elke richting gebruiken en zich verplaatsen in hoge windsnelheden.

Minder uitstoot door hybride aandrijving

Opdrachtgever Inverlussa zet met de bouw van deze schepen opnieuw een stap verder in het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Zo worden beide schepen voorzien van een hybride dieselelektrisch aandrijfsysteem met een groot accupakket. Deze accu’s worden overdag opgeladen met de overcapaciteit van de generatoren. In combinatie met slim powermanagement kan de energievoorraad optimaal gebruikt worden. Als het schip ’s nachts voor anker ligt opereert het volledig emissieloos. Het resultaat? Optimaal vermogen in alle werkomstandigheden én een sterke vermindering in C02-uitstoot.