Opdracht Electrical Power & Distribution bierbrouwerij

Piet Brouwer elektrotechniek heeft een mooie opdracht ontvangen voor de levering en installatie van de “Electrical Power & Distribution” voor een nieuwe bierbrouwerij van ’s lands grootste bierbrouwerij nabij Abidjan in Ivoorkust. Piet Brouwer elektrotechniek levert een turn-key powerplant van 4MW en een hoogspanningsdistributienetwerk op 15kV, die de brouwerij tijdens productie constant moet voorzien van het benodigde elektrische vermogen voor het brouwproces. Hiervoor worden twee 2MW generatorsets geleverd.

Nadat de voorziening voor de netaansluiting is gemaakt zal de powerplant fungeren als een Emergency Power back-up systeem. Bij een slechte netkwaliteit of bij een black-out zal het systeem de brouwerij automatisch gaan voorzien van het benodigde vermogen om de productie te kunnen garanderen en voort te kunnen zetten.

Wanneer het elektriciteitsnet weer actief is, zal na het meten en goedkeuren van de kwaliteit van het net, het systeem weer vloeiend en zonder onderbreking overschakelen van de emergency systemen van de brouwerij naar het net. 

Alle metingen in het net en van de brouwerij worden via de nieuwe installatie van Piet Brouwer elektrotechniek gemonitord en indien nodig worden acties vervolgens automatisch uitgevoerd. Hierdoor is er geen menselijk ingrijpen nodig om het productie- en brouwproces te waarborgen.

Medio 2016 moeten de eerste producten van de lijn afkomen. Inmiddels zijn de voorbereidingen van het projectteam bij Piet Brouwer in volle gang en is de engineering gestart.

Piet Brouwer elektrotechniek levert voor deze uitbreiding:

  • 2x Caterpillar 3516 2MW Diesel Generatorsets
  • 2 Step-up transformatoren (0,4/15kV)
  • Synchronisation & Loadshare panel voor 3 generatoren
  • 5 Distributietransformatoren
  • 4 Hoogspanning distributie panelen
  • Alle hoogspanningsbekabeling
  • 5 Laagspanning distributie panelen