Oplevering Damen FCS2008

19 Februari 2014: Enkele weken geleden is door Damen Shipyards uit Den Helder de Fast Crew Supplier FCS2008 opgeleverd. De Fast Crew Supplier 2008, afgekort tot FCS2008 (20 meter lang, 8 meter breed), is een nieuwe serie schepen van Damen, als opvolger van de zeer succesvolle, iets grotere, FCS2610. Dit is het eerste schip van een serie van vier nieuw te bouwen Fast Crew Suppliers. Piet Brouwer elektrotechniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en de installatie van het elektrische systeem aan boord van deze schepen. De schepen zijn erg bijzonder, aangezien het een compleet nieuwe lijn betreft binnen het aanbod van Damen Shipyards. Damen hoopt hiermee nieuwe markten aan te boren.

  

Het eerste schip is inmiddels opgeleverd en Piet Brouwer elektrotechniek is al begonnen met de installatie aan boord van het tweede schip. Omdat het catamarans zijn, hebben de schepen twee machinekamers. De schepen krijgen echter maar één generatorset. De Fast Crew Suppliers zijn hoofdzakelijk bedoeld voor het vervoer van passagiers naar bijvoorbeeld windmolens.

De levering van Piet Brouwer elektrotechniek bestaat uit de volledige engineering en ontwerp van de elektrische installatie als mede de levering en aanleg van bekabeling, schakelpanelen, starters, verlichtingsinstallatie en brandalarminstallatie.