Piet Brouwer op Mallorca

Op Mallorca kijkt Piet Brouwer elektrotechniek terug op een druk najaarsseizoen. De periode tussen de zomer en een eventuele oversteek naar de Caraïben daarna, is volop gebruikt om allerlei reparaties en klussen aan te pakken.

Zo zijn de service engineers van Piet Brouwer elektrotechniek bezig met een grote survey op SY Mystere, waarvan de mast is gedemonteerd voor inspectie van de tuigage en de verlichting en antennes compleet zijn nagekeken. Op SY Constanter is afgelopen zomer de motorbedrading verbrand. Na enkele noodreparaties op Sicilië kwam het jacht terug op Mallorca, waar de hulp van Piet Brouwer elektrotechniek is ingeroepen om de complete bedrading te vervangen, een nieuw dashboard te plaatsen en het DC systeem grondig te inspecteren en waar nodig aan te passen.

SY Drumbeg is gewisseld van eigenaar, die het jacht met een lege kluslijst opgeleverd wenste. De service engineers van Piet Brouwer elektrotechniek hebben de engineer geassisteerd met diverse kleine werkzaamheden, zodat het jacht weer klaar was voor een nieuwe wereldreis.

Na een lange tocht rond de wereld via de Caraïben, Panama, Fiji Islands, Frans-Polynesië, Nieuw Zeeland, Indonesië en Thailand kwam SY Ghost terug. Aan boord werden door Piet Brouwer elektrotechniek de nodige reparaties en controles uitgevoerd, waarna het jacht het verder voer naar Antigua.

Op Mallorca werken de engineers van Piet Brouwer elektrotechniek nu ook samen met P&G Yachting, een managementbureau dat allerhande zaken voor eigenaren en bemanningen oppakt inclusief technical support. Zo zijn onlangs nieuwe batterijbanken geleverd voor SY Uxourious en SY Mathilda Sound.