Piet Brouwer Elektrotechniek bezig met installatie op vierde Arklow schip uit serie van zeven bij Royal Bodewes

Het team van Piet Brouwer Elektrotechniek is gestart met de installatie op de Arklow Ranger, het vierde schip uit een serie van zeven Arklow schepen van 6.800 DWT. Scheepswerf Royal Bodewes koos voor Piet Brouwer Elektrotechniek om het complete pakket van engineering, panelenbouw, installatie en inbedrijfstellen te realiseren.

Tot het overige leveringspakket behoren onder meer de complete elektrische aandrijving voor de boegschroef, as-generator, monitoring van enkele tanks, een UMS alarmsysteem en het LED verlichtingspakket. Het programmeren van het alarm- en monitoringsysteem wordt verzorgd door Marble Automation, het zusterbedrijf van Piet Brouwer Elektrotechniek.

Volgens projectmanager Lub Visser, gebeurt het mooiste werk aan boord van het schip. “We beginnen met de engineering en daarna kan het installeren beginnen. Met een team van enthousiaste monteurs, is de gehele elektrische installatie in twintig weken voltooid.”

Na succesvolle proefvaarten zijn inmiddels de Arklow Racer, Arklow Rally en Arklow Rambler opgeleverd aan haar eigenaar, de Ierse rederij Arklow Shipping.