Piet Brouwer elektrotechniek ontvangt opdracht garnalenkotter ZK-5

1 mei 2017: Piet Brouwer elektrotechniek heeft van SRF Shipyard uit Harlingen de opdracht ontvangen voor de engineering, inkoop en installatie van het elektrische systeem aan boord van de 20 meter lange Hollandse garnalenkotter ZK-5.

Een van de belangrijkste uitgangspunten voor dit project, met betrekking tot installaties en systemen, is om terug te gaan naar de basis. Eenvoud en functionaliteit staan daarbij voorop.

De garnalenvisserij heeft goede jaren achter de rug en is door de veroudering van de garnalenkotter vloot toe aan vlootvernieuwing. De eigenaar van de ZK-5 heeft de opdracht gegeven “een schip te bouwen waarvoor het is bedoeld: vissen op een veilige, duurzame en betrouwbare manier, zonder al te onnodige extra’s”.

Piet Roskam, Sales Manager van Piet Brouwer elektrotechniek: “Een van de belangrijkste uitdagingen voor elektrische installaties op dit type schepen in vergelijking met de grote geclassificeerde schepen is de volledig andere aanpak. Zonder overkill van engineering en complexe systemen, maar met behoud van dezelfde hoge kwaliteit als onze klanten van ons gewend zijn. We houden continu nauw contact met onze klanten, gericht op hun behoeften, zoals ze van hun “beste partner in elektrotechniek” mogen verwachten.”

De garnalenkotter meet 20 bij 8,50 bij 2,60 meter, blijft onder de 70 GT en wordt gebouwd onder ILT-keur voor vaargebied 5. ZK-5 wordt naar verwachting eind 2017 opgeleverd.