Piet Brouwer elektrotechniek ontvangt order voor twee splitbarges

20 mei 2016: Piet Brouwer elektrotechniek heeft een order ontvangen van het Finse WASA Dredging voor het ontwerp, de bouw en de installatie van het gehele elektrische systeem aan boord van twee nieuwe splitbarges. Daarnaast zal Piet Brouwer elektrotechniek het alarmsysteem, het branddetectiesysteem en de stuurhuisconsoles leveren voor de 65 meter lange splitbarges.

WASA Dredging is een gerenommeerde Finse baggermaatschappij die bekend staat om het werken met backhoedredgers (varende graafmachines) en splitbarges (splijtbakken). Door de harde ondergrond en vele zwerfkeien in de Scandinavische wateren, wordt de bodem vaak eerst met explosieven opgeblazen, waarna backhoedredgers de ondergrond afgraven en splitbarges de bagger afvoeren.

Het project heeft een relatief korte looptijd. Het team van Piet Brouwer elektrotechniek is gelijk gestart met de eerste engineeringswerkzaamheden. Naar verwachting wordt het project begin oktober opgeleverd. Projectmanager Piet Roskam: “WASA Dredging heeft al een grote opdracht voor de twee schepen, waardoor de korte bouwtijd in combinatie met onze flexibiliteit en werkwijze van doorslaggevend belang zijn voor dit project.” De complete bouw van de twee splitbarges vindt plaats bij Scheepswerf Pattje in het Groningse Waterhuizen.