Piet Brouwer tekent installatie voor Acico/Drettmann

Sinds kort is Piet Brouwer Elektrotechniek volop aan het tekenen en installeren van de installatie voor een Drettmann motorjacht van 24 meter. Na jarenlang bouwen in Taiwan kiest Drettmann Yachts voor het eerst voor het bouwen van een jacht in Europa. Daarvoor zocht het bedrijf samenwerking met Acico Yachts in Enkhuizen in Nederland. 

Drettmann Yachts ontwierp het jacht en voorzag in de nodige specificaties. Acico Yachts neemt de engineering op zich. Piet Bouwer Elektrotechniek doet de volledige elektrotechnische installatie aan boord, zoals Brouwer al voor vele andere motorjachten deed.

Dit motorjacht krijgt een dieselelektrische voortstuwing, bestaande uit 3 generatoren van 225kW en 1 van 70kW.

Met het nieuwe dieselelektrisch varen is dit groene superjacht geheel van deze tijd en voorziet in een aantal voordelen, zoals flexibele installatiemogelijkheden, optimale effici├źntie van het generatorvermogen, minder trilling en geluid, veiligheid, minder brandstofverbruik en minder onderhoud.

Door het dieselelektrisch varen kunnen de generatoren, dus de machinekamer, in het midden van het schip worden gesitueerd. Daardoor kan men veel flexibeler met de ruimte aan boord omgaan. De elektrische PODS-schroeven worden aangedreven door 250kW elektromotoren. 

Bovenop de PODS zit een 4kW elektromotor die deze PODS 360 graden kan laten ronddraaien, wat een enorme wendbaarheid als voordeel heeft. De bedoeling is dat het jacht komend voorjaar in de vaart komt.