Refit projecten Mallorca

20 maart 2017: Op Mallorca is er afgelopen winter door Piet Brouwer elektrotechniek hard gewerkt aan drie grote refit projecten. Zo werd de refit van SY Ghost succesvol afgerond en vonden er werkzaamheden plaats aan SY Saudade en SY Red Dragon.

Piet Brouwer elektrotechniek heeft in Palma de nieuwe mast (46 meter) en de boom van het 122 voet lange full carbon zeiljacht “Ghost” van Vitters Shipyard voorzien van bekabeling en apparatuur en de verlichting gemonteerd. Na het plaatsen van de mast is alle elektra aan boord van het schip verder afgewerkt, aangesloten en getest. Tevens zijn de lopende restpunten afgerond zodat het jacht naar de Cariben kon vertrekken. Al eerder kreeg Ghost in Nederland een upgrade waarbij Piet Brouwer elektrotechniek onder andere een nieuwe shore converter plaatste en een nieuw power management systeem integreerde. Ook het alarm- en monitoring systeem van het High Performance Yacht is in zijn geheel vervangen. Daarnaast is er een harmonisch filter geïntegreerd, dat niet alleen de sinus van het boordnet schoonhoudt, maar ook de belasting gelijk verdeelt over de drie fasen.

Piet Brouwer elektrotechniek heeft de drie stuurstanden van de 148 voet lange Wally “Saudade” voorzien van een complete refit. De twee buitenconsoles zijn afgekoppeld, de middenconsole van het zeiljacht is verwijderd en geïntegreerd in twee nieuwe buitenconsoles.

Aan boord van “Red Dragon”, het 169 voet lange zeiljacht van Alloy Yachts, integreerde Piet Brouwer elektrotechniek een afstandsbediening voor de zeilen. Daarnaast leverde en installeerde Piet Brouwer elektrotechniek de aandrijvingen voor de automatisering van de flybridge en is er onderhoud gepleegd aan de bestaande afstandsbedieningen.