Samenwerking Heineken Haïti en Piet Brouwer voortgezet

15 februari, 2019:In Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, wordt druk gewerkt aan de modernisering van de fabriek van Brana, een dochteronderneming van Heineken. Piet Brouwer Power Solutions is al sinds de beginfase van de verbouwing in 2014 nauw betrokken bij de modernisatieplannen.

Piet Brouwer voerde destijds een inspectie uit van de power plant, deed hiervoor aanbevelingen en maakte onderhoudsplannen. Ook adviseerden we in een vroeg stadium over de mogelijkheden om de installaties in onze custom-built, volledig geïsoleerde containerbehuizingen te plaatsen. Dit zorgt voor een snelle doorlooptijd van het project, omdat lokaal civiel werk, wat altijd een knelpunt is in de uitvoering van een project, hierdoor tot een minimum beperkt kan worden.

De adviezen werden door Brana gewaardeerd en beloond met vertrouwen in de vorm van mooie opdrachten waaronder de installatie van een nieuwe MV-ring met daaraan een drietal substations. Voor de verpakkingslijnen zijn twee substations voorzien van een vliegwiel UPS van 1000kVA welke zorgt voor een schone stabiele voeding. Mocht het net weg vallen, dan zorgt de UPS dat de aangesloten lijnen gecontroleerd afschakelen, waardoor ze veel sneller weer operationeel zijn als het net weer terug is. Dankzij deze UPS-en zijn de resultaten in efficiency van de verpakkingslijnen aanzienlijk

In 2018 werd het brouwhuis geheel vernieuwd. Het kloppend hart van de brouwerij wordt gevormd door een substation van Piet Brouwer Power Solutions: een MV ringmain unit, een step down transformer van 1200kVA en een klasse 4a laagspanningsverdeler van 3200A.

Op dit moment is Piet Brouwer Power Solutions druk bezig met de installatie van een derde substation voor de verpakkingslijnen. Vanwege de goede resultaten van de vorige twee systemen, is ook bij dit substation gekozen voor een vliegwiel UPS. Vanwege de uitstekende kwaliteit en korte installatietijd heeft Brana wederom gekozen voor onze gecontaineriseerde oplossing. Nog even en dan is onze klant klaar voor de toekomst.