Piet Brouwer Power Solutions is gespecialiseerd in het plaatsen van de passende industriële generator voor uw bedrijf. Levering van de generator is mogelijk als onderdeel van de complete stroomvoorziening. Deze elektrotechnische oplossingen vallen binnen het bedrijfsonderdeel Power Solutions.

Overal waar geen sprake is van een vast elektriciteit netwerk garandeert Piet Brouwer Power Solutions uw productielocatie van een complete energievoorziening. Of het nu off-grid is of in combinatie met uw bestaande netaansluiting.

Bij ons bent u verzekerd van een totaaloplossing die volledig turn key wordt opgeleverd. Wij doen dit voor industriële klanten wereldwijd.

Neem Contact op


industriële generator

Er zijn nogal wat soorten en typen generatoren. Deze pagina kunt u gebruiken als informatievoorziening. Verder kunnen we zo specifiek toelichten welk type het meest geschikt in uw situatie.


Wat is een generator of gen set?

Met een generator en gen set wordt hetzelfde bedoeld. Het is een machine die mechanische energie omzet in elektrische energie. Een machine (vaak een dieselmotor) zorgt voor de energie die een draaiende as in de generator aandrijft. De as draait een magneet in een spoel en daardoor ontstaat het natuurkundige verschijnsel dat inductie genoemd wordt. Door de magneet in de spoel te bewegen wordt elektrische energie opgewekt. Bron 1

Overal waar stroom nodig is kan zo een generator gebruikt worden. Ook op plaatsen waar sprake is van een slecht elektriciteitsnetwerk kan op die manier toch continuïteit en kwaliteit in de stroomvoorziening worden gegarandeerd.

Waarom kiezen voor een industriële generator?

Generatoren zijn er van groot tot klein. Kleinere varianten worden gebruikt voor de stroomvoorziening van woningen, bouwketen, wegwerkzaamheden etc. Overal waar geen stroomvoorziening in de buurt is. Het is ook mogelijk dat de stroomvoorziening niet constant is. Bijvoorbeeld in onder ontwikkelde gebieden of als gevolg van weersomstandigheden. Generatoren worden dan gebruikt als (tijdelijke) noodstroomvoorziening. Grotere generatoren kunnen gekoppeld worden om een groter vermogen te realiseren. Op die manier kan een compleet datacenter draaiend worden gehouden.

Piet Brouwer Power Solutions is gespecialiseerd in deze grootschalige projecten.

Benamingen en toepassingen

Een generator kan overal nodig zijn waar geen sprake is van een vaste stroomvoorziening. Dit kan op de meest onbereikbare plekken zijn. Daarom worden generatoren van groot tot klein geleverd. Om onderscheid te maken wordt soms een aanvullende benaming gebruikt. Dit zegt iets over de plaats of sector waar de generator wordt gebruikt. Of de benaming zegt iets over de toepassing. Denk aan:

 • Marine generator – Gebouwd voor de maritieme sector
 • Container generator – een generator in een containerbehuizing
 • Industriële generatoren – gericht op industriële toepassingen
 • Aggregaten (in de praktijk wordt hier vaak hetzelfde als een generator bedoelt)

Toepassingen:

Welke soorten ratings heeft een industriële generator?

Bij de selectie van het type generator kijken we in de basis naar het rating type:

 • Standby generator – Als de generator onderdeel is van een noordstroomvoorziening. Deze wordt pas ingeschakeld als de hoofdbron van stroomvoorziening uitgeschakeld wordt.
 • Limited time running power (LTP) – Deze kan net als standby worden ingeschakeld, alleen is de stroomuitvoer bij deze continu. En kan dus net als standby maar een beperkt aantal uren per jaar draaien.
 • Prime generator – Deze wordt zo genoemd als de generator de primaire bron van elektriciteit is, en de stroomuitvoer variabel is.
 • Continuous generator – Deze wordt zo genoemd als de generator de primaire bron van elektriciteit is, en de stroomuitvoer continue is.

Een industriële generator als onderdeel van complete stroomvoorziening voor bedrijven

Levering van generatoren is onderdeel binnen een totale oplossing die Piet Brouwer Power Solutions aanbiedt. Het valt samen met het plaatsen van:

 • Generator (die meestal op diesel of gas draait)
 • Het leveren en aanleggen van de LV en HV distributie (kabels)
 • Het aansluiten van alle componenten zoals het HVMD en LVMD paneel
 • UPS
 • Transformatoren
 • Brandstoftanks

Bij industriële oplossingen voor bedrijven werken we op maat. Daarbij wordt er rekening gehouden met factoren zoals geluidsnormen, weersomstandigheden en natuurlijk de energievraag.

Onze werkwijze in 4 stappen

Piet Brouwer Power Solutions zorgt wereldwijd voor een betrouwbare stroomvoorziening. Dit gebeurt in stedelijk gebied en op afgelegen plekken. Wind, water en zonne-energie zorgen voor transities in het stroomnet. Onze technische experts bedenken graag samen met u passende oplossingen voor uitdagende en bijzondere projecten. Vanuit onze jarenlange ervaring en innovatiekracht leveren wij met een professioneel team snel een goede oplossing, waar ook ter wereld. Onze werkwijze daarbij valt samen te vatten in 4 stappen:

 1. Inventarisatie en engineering
 2. Leveren van generatoren en bijbehorende componenten
 3. Montage en installatie
 4. Wereldwijd onderhoud

De assemblage vindt plaats op Urk. Daarbij wordt samengewerkt met partner VCU TCD.

Generator in containerbehuizing, geleverd door Piet Brouwer Power Solutions
industriële generator
Plaatsing industriële generator door Piet Brouwer Power Solutions

Levering vanaf 275 kVA tot en met 2000+ kVA

Piet Brouwer Power Solutions werkt vooral met de generatoren en gen sets van de merken Himoinsa, Iveco en Caterpillar. Maar onze specialisten zijn daarnaast in staat om alle merken en types generatoren aan te sluiten.

Voor de industriële sector, bieden we volledige oplossingen voor elke stroombehoefte. Meestal zijn de generatoren van 275 kVa tot en met 2000 kVa en meer.

Dieselgeneratoren, gas en meer

Meest voorkomend zijn de dieselgeneratoren. Maar onze specialisten zijn daarnaast in staat om generatoren aan te sluiten die werken op gas of andere energiebronnen.

Referenties

We leveren generatoren als onderdeel van een complete oplossing. Zo zorgen we voor een constante stroomvoorziening in fabrieken, bierbrouwerijen, zandzuigers en als noodstroomvoorziening. Bekijk hier de referenties met beeld en specificaties.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met sales manager en specialist Cees de Vries via +31 (0) 527-681651 of cdevries@pietbrouwer.nl