Piet Brouwer Power Solutions is de specialist in het plaatsen van industriële generatoren voor uw bedrijf. Voor uw onderneming is een complete stroomvoorziening uiteraard van het grootste belang. Een generator is daarbij een belangrijk onderdeel, ook als u al een netaansluiting heeft. Bij Piet Brouwer vallen deze elektrotechnische oplossingen onder Power Solutions.

Een vast elektriciteit netwerk is voor ons in Nederland heel normaal, maar op veel plekken in de wereld geen vast gegeven.

Overal waar een vast netwerk ontbreekt, kan Piet Brouwer Power Solutions voorzien.

Zo realiseren wij een complete energievoorziening voor uw productielocatie. Dat kan zowel off-grid op locaties waar geen vast stroomnetwerk is of als ondersteuning en back-up van uw bestaande netaansluiting.

Bij ons bent u verzekerd van een totaaloplossing die volledig turn key wordt opgeleverd. Wij werken voor industriële klanten wereldwijd. Bent u op zoek naar een elektrotechnisch partner die uw belang voor ogen heeft en de complete stroomvoorziening kan verzorgen? Piet Brouwer Power Solutions staat voor u klaar.


industriële generator

Er zijn verschillende soorten generatoren. Graag leggen wij u op deze pagina uit waarin de verschillen zitten. Als u nog vragen heeft over de ideale generator voor uw situatie, helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze.


Wat is een generator of gen set?

Een generator en een genset zijn twee namen voor hetzelfde apparaat. Een genset is een afkorting van generator set en is een combinatie van een dieselmotor met een generator. Een generator zet mechanische energie om in elektrische energie. Een machine (meestal een dieselmotor) zorgt voor energie die een draaiende as in de generator aandrijft. Deze as draait een magneet in een spoel en zorgt voor het natuurkundige verschijnsel dat we inductie noemen. Het bewegen van de magneet in de spoel zorgt ervoor dat stroom wordt opgewekt. Bron 1

Overal waar stroom nodig is kan een generator gebruikt worden om hierin te voorzien. Dat geldt ook voor plaatsen waar sprake is van een slecht elektriciteitsnetwerk. Een generator kan op deze locaties continuïteit en kwaliteit in de stroomvoorziening garanderen.

Waarom kiezen voor een industriële generator?

Generatoren zijn er in alle soorten en maten. Kleinere varianten worden bijvoorbeeld gebruikt voor de stroomvoorziening van woningen, bouwketen, wegwerkzaamheden, etc. Eigenlijk worden generatoren overal gebruikt waar geen vaste stroomvoorziening in de buurt is.

Generatoren worden ook toegepast als het stroomnet niet stabiel is. Bijvoorbeeld in minder ontwikkelde gebieden of als gevolg van weersomstandigheden. Ze kunnen dan tijdelijk worden gebruikt als noodstroomvoorziening.

Grotere generatoren kunnen aan elkaar worden gekoppeld om een groter vermogen te realiseren. Op die manier kunnen grote projecten draaiend worden gehouden, zoals power plants voor food and beverage industry.

Piet Brouwer Power Solutions is gespecialiseerd in deze grootschalige projecten. Ons team van ervaren specialisten weet precies wat er in uw situatie nodig is.

Benamingen en toepassingen

Een generator kan overal nodig zijn waar geen sprake is van een stabiele, vaste stroomvoorziening. Dit kan vanwege de locatie van het project zijn, maar ook vanwege de kwaliteit van de infrastructuur.

Omdat er verschillende toepassingen zijn, worden generatoren ook in diverse formaten geleverd. Om eenvoudig duidelijk te maken over wat voor generator men spreekt wordt een aanvullende benaming gebruikt. Deze namen vertellen iets over de plaats of sector waarin de generator wordt gebruikt of over de toepassing. Bijvoorbeeld:

 • Marine generator – Gebouwd voor de maritieme sector
 • Container generator – een generator in een containerbehuizing
 • Industriële generatoren – gericht op industriële toepassingen
 • Aggregaten (in de praktijk wordt hier vaak hetzelfde als een generator bedoelt)

Toepassingen:

Welke soorten ratings heeft een industriële generator?

Een industriële generator kan op verschillende manieren worden ingezet. Deze toepassingen worden als ‘ratings’ ingeschaald. Hieronder lichten we aan aantal rating types toe:

 • Standby generator – Dit type wordt pas ingeschakeld als de hoofdbron van stroomvoorziening uitgeschakeld wordt.
 • Limited time running power (LTP) – Deze kan net als de standby generator worden ingeschakeld voor een gelimiteerde tijd. Een generator met LTP-rating kan tot 500 uur per jaar stroom leveren.
 • Prime generator – Dit is een rating voor generatoren die de primaire bron van elektriciteit zijn en waarvan de stroomuitvoer variabel is.
 • Continuous generator – Dit is een rating voor generatoren die een primaire bron van stroom vormen en waarvan de stroomuitvoer continue is.

Een industriële generator als onderdeel van complete stroomvoorziening voor bedrijven

Piet Brouwer Power Solutions biedt een totale oplossing aan voor stroomvoorzieningen. Generatoren zijn daar een onderdeel van. Deze totale oplossing valt samen met het plaatsen van:

 • Generatoren (die meestal op diesel of gas draaien)
 • Het leveren en aanleggen van de LV en HV-distributie (kabels)
 • Het aansluiten van alle componenten zoals het HVMD en LVMD-paneel
 • UPS
 • Transformatoren
 • Brandstoftanks

Bij industriële oplossingen voor bedrijven werken we op maat. Daarbij wordt er rekening gehouden met factoren zoals geluidsnormen, weersomstandigheden en natuurlijk de energievraag.

Onze werkwijze in 7 stappen

Piet Brouwer Power Solutions zorgt wereldwijd voor een betrouwbare stroomvoorziening. Dit gebeurt in stedelijk gebied, maar ook op de meest afgelegen plekken. Wind, water en zonne-energie zorgen ervoor dat stroomvoorzieningen wereldwijd veranderen. Onze technische experts bedenken graag samen met u passende oplossingen voor uitdagende en bijzondere projecten. Vanuit onze jarenlange ervaring en innovatiekracht leveren wij met een professioneel team snel een goede oplossing, waar ook ter wereld.

Onze werkwijze bestaat uit de volgende 7 stappen:

1. Inventarisatie van het project

Eerst wordt de situatie rondom het project in kaart gebracht. We kijken dan naar de omstandigheden van het project zoals de plaats, stroomvraag en de voorlopige indeling. We verzamelen alle beschikbare informatie waaronder een plattegrond, bidbook, Single line diagram en een load list. Alle zaken samen zorgen voor een goede inventarisatie van het project en de benodigdheden voor de uitvoering.

2. Bezoek ter plaatse en engineering

Een bezoek aan locatie is altijd onderdeel van onze werkwijze. Omdat in de praktijk dingen soms anders zijn dan vooraf gedacht. We kunnen de situatie tijdens zo’n bezoek goed bekijken en nadenken over de mogelijkheden. Daarnaast is het een moment van kennismaking tussen Piet Brouwer en de klant. Na dit bezoek is duidelijk wat de klant van ons verwacht en kan de engineering plaatsvinden. Tijdens de engineering nemen we alle kleine dingen mee die de klant graag anders ziet. Wanneer de klant akkoord gaat met het voorstel kan de productie beginnen.

3. Productie van alle componenten

Alle componenten worden geproduceerd. Het productieproces wordt in werking gezet en we maken een planning. Die planning bevat de komst van monteurs, transport en alles wat daarbij komt kijken.

4. Wereldwijd transport

De geproduceerde componenten worden verpakt en opgeslagen. Als dit is gebeurd, transporteren we volgens planning de onderdelen naar bestemming.

5. Montage en installatie

Als de onderdelen op de bestemming zijn aangekomen, gaan monteurs gaan naar de locatie en installeren en monteren alle componenten. Hierbij houden we rekening met de hoogste kwaliteitsnormen en standaarden.

6. In bedrijf stellen en oplevering

Wanneer alles is geïnstalleerd, testen we de oplevering vakkundig. Als gegarandeerd is dat alles naar behoren werkt, levert Piet Brouwer Power Solutions het project op aan de klant.

7. Wereldwijde 24/7 service

Na oplevering is Piet Brouwer Power Solutions 24/7 beschikbaar voor wereldwijde service. Als er sprake is van een storing of een andere uitdaging komen wij direct in actie.

Levering vanaf 275 kVA tot en met 2000+ kVA

Piet Brouwer Power Solutions werkt met name met de generatoren en gensets van de merken Himoinsa, Iveco en Caterpillar. Onze specialisten zijn echter in staat om alle merken en types generatoren aan te sluiten.

Voor de industriële sector, bieden we volledige oplossingen voor elke stroombehoefte. Dat begint al bij 275 kVa tot en loopt op tot een capaciteit van 2000 kVa en meer.

industriële generator
Plaatsing industriële generator door Piet Brouwer Power Solutions
Generator in containerbehuizing, geleverd door Piet Brouwer Power Solutions

Dieselgeneratoren, gas en meer

Dieselmotoren zijn de meest voorkomende Power Solutions. Onze specialisten zijn echter ook in staat om generatoren aan te sluiten die werken op gas of alternatieve energiebronnen.

Referenties

We leveren generatoren als onderdeel van een complete oplossing. Zo zorgen we voor een constante stroomvoorziening in fabrieken, bierbrouwerijen, zandzuigers en als noodstroomvoorziening over de hele wereld. Bekijk hier referenties met beeld en specificaties.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u uw stroomvoorziening in vertrouwde, gespecialiseerde handen leggen? Neem dan vrijblijvend contact op met sales manager en specialist Cees de Vries via +31 (0) 527-681651 of cdevries@pietbrouwer.nl